Noen opplever å bli svært lett forkjølet, eller at de stadig småhangler over tid. Lettere sår hals, bihuler som tetter seg eller som blir betente, snufsing og nysing, rennende eller tett nese er noen av symptomene mange kjenner igjen. Akupunktur kan brukes forebyggende dersom man opplever å være mye småhanglete eller akupunktur kan brukes underveis i en lettere forkjølelse.

Nå som høsten er her er det viktig å passe på trekk, da trekk i kinesisk medisin kan være en medvirkende årsak til en forkjølelse for enkelte. Andre årsaker kan være en underliggende svak forsvarsenergi i kroppen . Ved akupunktur bruker man punkter som erfaringsmessig styrker denne.

Dekk deg til rundt nakken, ikke gå ut med vått hår, bruk lue på vinteren /i vind og vær ekstra forsiktig etter trening. Varme føtter og gode varme supper kan hjelpe deg dersom du er kald.

Erfaring viser at stress, det å bli kald, lite søvn og feil kosthold svekker immunforsvaret. Pass derfor på å spise og leve sunt.

Et tips er å prøve ingefær i starten av en forkjølelse. Skjær opp noen skiver fersk ingefær og legg i kokende vann og drikk som te. Også peppermyntete, hvitløk og solhatt kan være til hjelp for noen

Relaterte innlegg