Mørketiden er over oss, og selv om kulda ikke har satt riktig inn enda kan det være greit å ta med seg noen tips for å opprettholde et sterkt immunforsvar gjennom vinteren.
Ved Trine S. Nyhus, fagsjef Arnika.no

Som vi alle vet bygger vi først og fremst immunforsvaret vårt gjennom et sunt og variert kosthold. Trening er også en viktig faktor. I tillegg har Trine S. Nyhus, fagsjef i nettbutikken Arnika.no, satt opp noen forslag til hva som kan være aktuelt og ta som tilskudd.
For en sunn og sterk kropp er det viktig med en god base bestående av en multivitamin (f.eks. Bio-Balanse eller Spektro) og sunne gode fettsyrer i form av Omega-3 (f.eks. Eskimo-3). I perioder hvor du er ekstra utsatt eller allerede er angrepet av aggressive inntrengere, kan det hjelpe å supplere med ekstra tilskudd:

Sink
Sink er immunforsvarets viktigste mineral og inngår i over 200 av kroppens enzymer.
Sink i flytende form gir et svært godt opptak i kroppen og anbefales spesielt ved større sinkmangel. En flytende sinktest kan anbefales for å fastsette sinkstatus i kroppen.

F.eks. Zinc drink 140ml (vnr-N20204), Zinc Tally Test 120ml (vnr-N20205), Omni-Zink (vnr-N24460).

D-vitamin
Styrker og balanserer immunforsvaret. Det er grundig dokumentert at vitamin D er viktig for immunforsvaret. Vitamin D bidrar til en normal immunfunksjon og en sunn inflammatorisk respons.

F.eks. Vitamin D3 dråper 0-2 år (vnr-N30603), Vitamin D3 dråper 2-100 år (vnr-N30604).

Manuka MGO 400+
Manuka kalles helsehonningen, men det er nå også dokumentert at de unike antibakterielle egenskapene skyldes et høyt naturlig innhold av Metylglykosal (MGO). En unik
«helsehonning» som sies å styrke immunforsvaret, hjelpe på mage- og tarmproblemer og sår hals.

Echinacea
Internasjonale forskere har vist at Echinacea purpurea planten in vitro gir direkte hemmende effekter mot klinisk viktige angripere som alle går inn i kroppen og påvirker forkjølelsessymptomene. Echinacea kan brukes forebyggende i forkjølelsesperioder eller akutt ved de første tegn til forkjølelsessymptomer.

F.eks. Echinaforce fra A. Vogel (vnr- 871277), EchinaGold (vnr- N25395).

NBG 24:7
nbg 24:7 er et immunmodulerende kosttilskudd basert på det patenterte Norsk Beta-Glukan (NBG®). NBG-glukan styrker immunforsvaret og bidrar til en optimalisering av immunceller i mage-tarm-kanalen. Kroppens immunceller byttes ut hver dag og det kan derfor være gunstig med tilskudd av nbg 24:7 for et styrket immunforsvar.

120 kapsler (vnr-N30596) og 60 kapsler (vnr-921663).

Oscillococcinum – Boiron
Oscillococcinum er en sammensatt homeopatisk medisin som vi synes det er på sin plass å nevne i denne sammenheng. Oscillococcinum er laget spesielt for forebygging og behandling av inluensa. Den inneholder Anas Barbariae hepatis et cordis C200 og leveres i pakker på 6 doseringsrør, der hvert inneholder 1g med granuler.
Dosering: Forebyggende anbefales en dose per uke gjennom hele sesongen.
Akutt behandling: En dose så snart symptomene oppstår, deretter nye doser med 6 timers mellomrom.

Varenummer: 267490 Oscillococcinum 6x 1g granuler

 

Relaterte innlegg