Fordelene med å meditere synes å være mange og mange bruker meditasjon for å dempe stress. Forskning fra University of Wisconsin viser at det å meditere kan styrke kroppens immunforsvar og øke hjerne aktiviteten.

Det finnes mange måter å meditere på. Hensikten med meditasjon er å opphøre å tenke et øyeblikk og oppleve øyeblikk av ren stillhet.
I starten kan det være vanskelig å kontrollere tankestrømmen. En fin måte å begynne å meditere på, er å forsiktig fokusere på en ting (som f.eks pusten eller et mantra) slik at det blir vanskeligere for tanker å forstyrre.
Du kan for eksempel forsøke dette:
•Finn en god stilling. Legg hende i fanget med håndflatene opp. Lukk øynene.
•Vær bevist hvordan du puster. Observer uten å kontrollere.
•Når oppmerksomheten flytter seg fra pusten til en lyd i omgivelsene eller en tanke som oppstår, flytt oppmerksomheten mot pusten igjen.
•Når du er klar for å gå videre kan du legge på et mantra. Eksempel på mantra du kan bruke er «Om». Eller du kan bruke «So hum» som er åndedrettets mantra. Når du puster inn er lyden på so når du puster ut er lyden på hum. Eller du kan fokuserer på hvor pusten kommer fra. Lukk øynene, pust inn og tenk på ordet «so», når du puster ut, tenker du på ordet «hum». Gradvis vil pusten og lyden bli mer og mer dempet
Les mer om meditasjon her

Relaterte innlegg