«Fertilitet en forbindelse mellom kropp og sinn»

Har du prøvd lenge med å bli gravid og, likevel blir du ikke gravid?

Skrevet av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Flere studier viser til at sinn og kropp har en klar sammenheng i årsaken til å ikke bli gravid. ”Uforklaring infertil” er et eksempel på at det er en forbindelse mellom ditt kropp og din sinn. Dette er grunnen til at flere forskere er opptatt av dette tema. Doktorer fra Horward og Marthe Lewis har dokumentert og vist til studier i sin bok ” Psychosomatics” om hvordan vårt mentale og følelsmessige jeg påvirker situasjonen i vår fysiske kropp. (James Schwartz, 2008)

Vår tro, våre emosjoner og våre frykter som ligger bak i vår psyke skaper stress og har enorm innflytelse på vår reproduksjon.

”Hvorfor akkurat oss?”

Du har kanskje prøvd å blitt gravid før, kanskje mange ganger før, og hver gang opplever du enda en skuffelse. Tanker og følelser rundt skuffelsen over å ikke bli gravid denne gangen også , gir et enormt stress på din fysiske kropp og igjen påvirker kroppens fertilitets evne. Tanker som dukker opp kan være ; Hvorfor akkurat jeg? Kanskje føler du at du har ventet alt for lenge, og at tiden har gått deg forbi. Tanker som ”vil jeg klare det denne gangen, vil jeg rekke det til tiden”, ” er jeg for gammel?”, hva tenker alle rundt meg, når jeg ikke klarer å bli gravid”. Dette er kanskje tanker og følelser som du kan kjenne deg igjen i.

Sorgen og frustrasjonen over å kanskje ha å spontanabortert flere ganger, kan gi gro bunn til å følelser av mislykkethet og depresjon, som man har vanskeligheter med å komme over. Mange kvinner har uforklarlig infertilitet, gynekologiske diagnoser som kan gi fertilitet, eller dårlig egg- kvalitet. Dette er fysiologiske årsaker til infertilitet. Det medisinske svaret er IVF, IUI, donor egg, medikamenter og andre prosedyrer som kan føles unaturlig. Det gikk ikke denne gangen, men neste gang går det kanskje.

Tanken på å tenke disse tankene kan være vanskelig å tenke, spesielt når du opplever et press fra  omgivelsene . Når du har nok med tanken av å bli skuffet igjen. Du hører om andre som har klart å bli gravide, eller andre som har gjennomgått IVF forsøk mange ganger, prøvd å blitt gravide i x-antall år.Paret løser ønskebarn problematikken sin, ved å adoptere, bli fosterforeldre, og vips ble de gravide. Noe av forklaring på dette skyldes det psykiske stresset rundt det å prøve å bli gravid, derfor er det viktig å ha en sunt og balansert sinn under denne prosessen. Mindfullness, Yoga, Qigong og ikke minst akupunktur kan hjelpe kroppen og sinnet bli mer balansert.

I akupunkturen er vi blant annet  opptatt av forbindelsen mellom hjerte og livmor, direkte oversatt forbindelsen mellom følelsene og livmor og hormonssenteret. Denne relasjonen kan blant annet se ut til å redusere stress, samt styrke livmor og skape en bedre hormonbalanse i kroppen. Du har kanskje prøvd akupunktur og meditasjon før, og kjent på roen og avslappningen dette kan gi både i tankene og i kroppen. Dette er verktøy du kan velge å bruke for å hjelpe deg til og din partner til å bli gravide.

Vi har sammarbeid med Jorunn Krokeide, hun er Mindfullness Instruktør og har lang erfaring innen 1:1 behandling med kvinner og menn som har vanskeligheter med å bli gravide. Les også «hvordan klare å være mindful når du prøver å bli gravid»

Mindfullness og akupunktur er en fin kombinasjon for å redusere stress, og skape balanse i kroppen. Flere studier støtter opp teorien rundt bruk av akupunktur relatert til infertilitet.

Vi er der for å hjelp deg!

Du kan booke direkte online for time. Eller send oss en Mail på post@ajk.no

Lykke til!

Hilsen

Kristine FInkenhagen

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg