You got to move it move it!

Januar er ferdig. Nyttårsforsettene svinner hen for noen av oss.

Trening er viktig for alle og er en god investering i forebyggende helse. Men visste du at det også er bra for mennenes «svømmere» ?

De siste årene har mannenes sædkvalitet gått ned – totalt sett. Prøver dere å bli gravide og mannen har litt trege svømmere, ja da kan det være lurt å hoppe ut av sofaen, iallefall i følge en liten studie publisert i British Journal of Sports Medicine

De ville se om det var noen relasjon mellom fysisk aktivitet og sperm antall. De tok høyde for andre faktorer som kan påvirke, som f.eks røyking, reproduktive problemer og stress. Og dette er hva de sier: The study does, however, reveal that lots of physical activity may actually improve semen quality.”

Andre studier har også vist at sperm kvaliteten kan forbedres av trening. Denne studien fra University of Cordoba fant en link mellom moderat fysisk aktivitet og forbedret hormon nivå, sperm og forbedret reproduksjon generelt.  American Society of Reproductive Medicine sier at trening 5dager x45 min forbedrer fruktbarheten. Overdreven trening kan virke motsatt (maraton etc) Japanske forskere (Yamaguchi Universit ) fant også at moderat trening kan forbedre sperm kvalitet. (215 menn i studien)

Det er mange årsaker til lavt sperm antall som igjen krever ulik behandling. Så kontakt med en god androlog/urolog kan være lurt.  Men uansett kan du huske på at fysisk aktivitet kan gjøre noe i riktig retning.  Det tar ca 72 dager å produsere spermier.
Så hvorfor ikke se om livsstilsendringer kan gjøre en forskjell ? Gi det de 10 ukene?
Skikkelig motivert? Vi har flere livsstils tips for mannens fertilitet i denne Pdf’en og vi gir også akupunktur for dette. Ta kontakt

Lykke til!

Hilsen Jorunn Krokeide, akupunktør.

 

Relaterte innlegg