Alternativ til sovemedisin

I aftenposten i helgen kunne vi lese at stadig flere nordmenn sliter med søvnproblemer og at bruken av sovepiller øker. Men ekspertene advarer. Det viser seg nemlig at sovemedisiner reduserer den dype søvnen.

Hvorfor ikke forsøke akupunktur?

Verdens helseorganisasjon – W.H.O –  lister opp insomnia som en av tilstandene hvor den terapeutiske effekten av akupunktur er dokumentert.  Og søvnproblemer er en av de tilstandene akupunktører ofte møter på klinikken.

Calming the shen
Eller «roe shen» som vi sier på norsk, er et  begrep vi bruker i våre behandlingsplaner ved søvnproblemer. Spesifikke akupunkturpunkter blir brukt for å roe ned og balansere og fremme søvn.  Vi differensierer mellom ulike varianter av søvnproblemer, hvor punktvalget ofte blir forskjellig.
Enkelte har vansker med å sovne inn, mens andre har problemer med å sove natta gjennom. For enkelte er problemet at de våkner opp for tidlig på morgenen uten å få sove igjen.
Livsstil og helsesituasjon ellers er også viktig i punktvalgene.

v/Akupunktør Jorunn Krokeide

 

Relaterte innlegg