Ernæringsfysiologi

Velger du lettvidte matløsninger i din travle hverdag? Kostholdet er viktig for å holde deg frisk i hverdagen. Ernæringsveiledning lærer deg i hvordan lytte til kroppen og hvilke matvarer som kan gi deg bedre helse.

Kostholdsveileder hos AJK klinikken

I en travel hverdag er tiden dyrbar, og mange velger lette løsninger når det kommer til mat. Mye ferdig mat er ofte tilsatt salt og andre holdbarhetsstoffer. Dette er stoffer som kroppen kan reagere lett på.

Er kroppen din i balanse kan dette gi mer energi til celler og ditt overskudd.

En ernæringsfysiolog veileder deg til hvordan du kan sette sammen et rikt og sunt kosthold, slik at du holder deg frisk i hverdagen. Gjennom veiledningen lærer du hvordan du kan lytte til kroppen, og hvilke matvarer som kan gi deg bedre helse.

AJK klinikkens ernæringsfysiolog gir konsultasjoner med utgangspunkt i medisinske diagnoser og lager et individuelt kostholdsprogram til deg.

Søker du hjelp hos oss med ønske om å bli gravid. Vil hun sette opp et kostholdsprogram rettet mot deg spesifikk.

Kosthold og fertilitet

Mange av AJK klinikkens pasienter kommer til oss med et ønske om å bli gravide. Vi veileder i livsstil og behandler med akupunktur som har som hensikt å øke blodgjennomstrømning til kjønnsorganer, samt regulere kroppens kjønns-og stresshormoner.

Så hvorfor er kosthold viktig i forbindelse med fertilitet?

Kostholdet er viktig for omgivelsene som egg- og sædcellene utvikler seg i.  Og kostholdet har en stor innvirkning på hormonnivåne som involverer de ulike reproduktive prosessene. Vektkontroll er og viktig når det kommer til fertiliteten. Dette fordi fettvev skiller ut cytokiner om igjen påvirker kroppens insulinsensitivitet og dens kjønnshormoner.

Har du for eksempel lav BMI, kan de lave nivåene av østrogen føre til dårlig vekst av livmorslimhinnen og tap av menstruasjon. Fedme derimot kan føre til dårlig insulinsensitivitet og hormonbalanse.

AJK klinikkens ernæringsfysiolog hjelper deg til å sette opp et balansert kosthold som er rettet mot din spesifikk helse situasjon og din syklus.

Om du er i IVF forsøk, vil hun sette opp et program som er rettet mot forsøket. Har du en historie med tidlige aborter eller ingen graviditet, vil et rikt kostholdsprogram både virke fremmende for egg og sperm produksjonen, samt ha som hensikt å virke anti- inflammatorisk

Les mer om immunsystemets rolle ved fertilitet

Kontakt AJK klinikken for mer informasjon, da konsultasjonen vil være digitalisert og mailbasert.

Les mer om mat for bedre fertilitet

Les mer om muskelknuter, mat og fertilitet

Les mer om kunsten å be om hjelp

Les mer om C- vitamin mot nedsatt sædkvalitet

Lykke til

Hilsen

Akupunktør og eier

Kristine Finkenhagen

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.