Er det samspill mellom hva du tror, og hva du føler?

Er svaret nei, bør du se på ditt underbeviste mønster.

Er det samspill av hva du tror og føler?
Av Kristine Finkenhagen

Hva du føler og hva du tenker er et resulatet av din baggasje

Føler du deg stresset over at du ikke blir gravid? Dersom jeg stiller deg spørsmål om du føler og tenker det samme rundt det å bli gravid?

Tror du og føler du, at du kommer til å bli gravid? Er svaret ditt to forskjellige svar, sier jeg at dette er en feedback ditt bevisste og underbeviste jeg.

Les mer om hvorfor det er vanskelig å endre tankemønster her 

Hva du føler kan påvirke kroppen

I kinesisk medisin ser man på sammenhengen mellom følelser og i relasjon til kjønnsorganer. Sier følelsene nei, kan man se på det som en emosjonell blokade som stammer fra tidligere erfaringer.

I kinesisk medisin finnes det en energibane som går gjennom livmoren og opp til hjertet. Hvis hjerte energien er blokkert gjennom emosjonell ubalanse, finnes det ikke nok sirkulasjon av energi ned til livmoren. I vestlig medisin kan dette oversettes at det parasympatiske nervesystemet som er ansvarlig med nerve og blodsirkulasjon til kjønnsorganer blir nedprioritert.  Med et rolig sinn kan nervesystemet være i bedre balanse (1) .

Les mer når bekymring og angsten tar over

Les mer om hvordan håndtere negative tankemønster

Les mer om hvordan forholde seg til usikkerheten rundt det å ikke bli gravid

Når du er i «fight and flight» kan dette påvirke dine hvordan du føler, og dine hormoner

Når du er i stressmodus kan blodsirkulasjonen til eksempelvis kjønnsorganer, og andre ikke fult viktige organer bli nedprioritert. Negativt stress kan aktivere fight and flight- modus i hjernen og hjernens”alarmsentral” aktiveres i det limbiske systemet.

Denne delen av hjernen kan sees på som vår selve ”væren” da det er denne delen som er ansvarlig for at kroppen lever.(1)

 • insulinregulering,
 • hormonregulering,
 • temperatur regulering
 • og de nevrologiske signalene til organene gjennom vagus nerven.

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online i Oslo?

Bestill nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Så hva kan du gjøre for å redusere ditt stress?

På klinikken gir vi deg tilgang til ulike metoder til stressregulering. Under akupunktur konsultasjonen gir vi deg verktøy som pusteteknikker og andre verktøy som kan hjelpe deg til å regulere deg selv ut av stressmodus. Disse øvelsene kan hjelpe deg i å roe ned. Samt finne ny styrke med et nytt verktøy til å hjelpe seg selv å regulere seg selv når du er under stress.

Vi anbefaler at du;

 • lag deg en positiv ”Mind” plan for å regulere hva du føler
 • lag positive affirmasjoner.
 • riktig bruk av pusteteknikker
 • akupunktur
 • terapautisk skriving

Hvorfor skal jeg si positive affirmasjoner?

Vi anbefaler at du skal si positive affirmasjoner og si det helst ut høyt. Pass på at du er alene og komfortabel og lukk øynene dine.  Ha fokus på din pust og ta 10 lange dype åndedrag og kjenn om du føler seg roligere. 

Tillat deg selv å føle deg avslappet. 

Det er når du først er avslappet, du kan si dine positive affirmasjoner.  Repeter det for deg selv og si det til deg selv når du er føler du er i kontakt med deg selv. Når du føler deg rolig, prøv å forestill deg samtidig ditt ønske. Målet med dette er at du skal  ”lure” kroppen til å tro at det er tilfellet. Der du aktiverer kroppens iboende placebo mekanisme. 

Studier har vist at riktig pusteteknikk kan påvirke hjernefrekvensen. Når hjernefrekvensen er lavere er det lettere å kunne komme i «kontakt» med deg selv.  Du kan se på metoden som en selvhypnose. Gjennom dine positive følelser og tanker skal dette teoretisk lage nye nervebaner med nye tanker og følelsesmessige erfaringer, men dette krever reptisjoner.

Tenk på dette som at du skal omkoble hjernen, og den nye nervebanen trengs å trenes.  

Ditt første møte på klinikken

Under første konsultasjon går vi igjennom din sykehistorikk og gir livsstilsråd. Vi har og samtaler og snakker allerede om hvordan endring av tanker og følelser er viktig i prosessen rundt det å bli gravid. Som behandling anvender vi punkter som skal i kinesisk medisinsk teori øke blodsirkulasjonen til kjønnsorganer. 

På klinikken gir vi deg tilgang til ulike metoder til stressregulering sett i lys av forskning, men og pusteteknikker som gir deg en dyp avslappende følelse som har vist å påvirke hjernefrekvensene og du kan komme igjennom og til din underbevisst.

Disse øvelsene kan hjelpe deg i å roe ned. Men og finne ny styrke og nytt verktøy til å hjelpe seg selv å regulere seg selv når du er under stress. 

Etter timer hos fertilitetsspesialister og andre terapauter kan mange beskriver at dem kan oppleve seg alene om følelsene sine, man aktiverer igjen sitt tanke og følelse mønster. På klinikken gir vi deg tips til å håndtere tankene og følelsene når du blir aktivert, slik at du kan beholde roen og opprettholde din styrke.

Vi anbefaler at du lager deg en positiv ”Mind” plan

Dersom du lager deg en positiv ”mind” plan, kan denne hjelpe deg til å se utenfor fertilitetsboksen, og andre aspekter i livet ditt. Planen kan hjelpe deg til å utforske din situasjon, og hva du prøver å oppnå. 

Den kan hjelpe deg til å se på din nåværende situasjon, og hvordan det påvirker hva du føler og hvordan du handler. Den kan hjelpe deg til å finne andre hindringer til hvorfor forandring er vanskelig.

Vi anbefaler:

 • terapautisk skriving
 • kognetiv terapi
 • hypnoterapi
 • pusteteknikker og visualisering
 • Si positive affirmasjoner, og gjerne si det ut høyt slik at du tilslutt tror på det

Din» Mind» plan bør inneholde:

 • endring av kosthold. Ha fokus på fertilitetsfremmende mat, og bruk kroppens iboende placebo ved å tro på matens fertilitetsfremmende effekt.
 • Forandre hvordan du føler, tenker og handlingsmønster
 • Jobbe med ditt forhold og din intimitet.
 • Vi ser på viktigheten over at du bruker kvalitetstid sammen med din partner. Vi anbefaler at dere tar tilbake aktiviteter som dere gjorde før hele «fertilitetsverden» tok over.

Et eksempel på en positiv «Mind» plan

 • Avslapning
 • Sunn spising
 • Ta vare på deg selv seriøst
 • Start med din lidenskap igjen

Les mer vi anbefaler middelhavsdietten

 1. Zita West

Kontaktsskjema

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg