Akupunktur ved gjentatte aborter

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Det å miste noe så kjært som du/ dere har ønsket seg, er en stor emosjonell påkjenning. Og det krever tid til bearbeiding.

Akupunktur ved gjentatte aborter

For kvinner som har opplevd spontanabort eller gjentatte spontanaborter er det viktig å bli utredet for underliggende faktor. I kinesisk medisin er gjentatte aborter et viktig aspekt å undersøke nærme på. Siden abort er en hendelse som forstyrrer kroppen både i form av sjokk, tak og misting av blod, noe som har en stor følelsesmessig innvirkning.

Det er viktig at dersom du har gjennomgått flere eller nylig abort er det viktig at du gir deg mulighet til å bearbeide tapet, men ikke minst beholde håpet og forberede et nytt svangerskap. Mange kvinner velger å benytte seg av akupunktur både for bearbeidingen av sorgen og den store påkjenningen, men også for å forberede seg til et nytt svangerskap. Ved en ønsket graviditet, er det mange kvinner som velger å benytte seg av akupunktur for å støtte kroppens naturlige prosesser under tidlig graviditet.

Det vil også være nødvendig at du går til din lege for å sjekke opp eventuelle diagnoser, lave nivåer av progesteron og mangler i form av vitaminer og mineraler.

Kosthold som kan styrke svangerskapet

Mat er medisin! I kinesisk medisin legges det vekt på mat og hvordan maten blir tilbredt. Tilbredte matvarer sees i kinesisk medisin som mer nærende og snillere mot fordøyelsessystemet. For eksempel er det en viktig forskjell mellom å bruke rå havre i musli kontra det å tilbrede dem til grøt. Varm suppe blir sett spesielt på som nærende og styrkende for kvinnen.

Mat som kan virke styrkende under svangerskapet i følge kinesisk medisin;

 • ris/ søt ris
 • poteter
 • søtpoteter
 • fennikel
 • ingerfær
 • yam
 • dill
 • rosemari
 • jasmin te
 • korn
 • kidney bønner
 • egg
 • soya melk
 • avokado
 • havre
 • muskattnøtt
 • rosemarin

Unngå mat og drikker som virker stimulerende som eks sukker, alkohol, kaffe, sterke krydder. Men favoriser heller mat som virker styrkende på kroppen, som eks

 •  sorte og kidney beans
 • kokosmelk
 • fisk
 • beef
 • svin
 • egg
 • frukt som aprikos, avokado, pære og eple.

Ring oss for en uforpliktende samtale

Ring nå

Akupunktøren hovedrolle

En akupunktør skal vite at det er to hovedfaktorer som støtter tidlig graviditet, eller kan redusere sjansen for abort.

 1. Identifikasjon av høy- risiko syndromer eks, ubalanser som stoffskifte, endometriose. Og andre tilstander som kan være innblandet pre-klinisk graviditet tap. Dette er svært avgjørende iht. akupunktur behandlingen
 2. Kontinuerlig omsorg: nøye overvåkning og tidlig identifisering av unormale symptomer under graviditeten. Det gjør at akupunktøren sørger for rettidig intervensjon, og dermed kan redusere risikoen for abort.
 3. Akupunktøren vil også anbefale livsstil og kostholdsendringer som kan virke støttende for kroppen.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Hvordan foregår konsultasjonen?

Før akupunktøren starter behandlingen, skal akupunktøren kjenne på pulsen. Puls-diagnose er en del klassisk kinesisk akupunktur. Dersom eks; pulsen kjennes sterk og vital, er dette tegn til et friskt svangerskap. ( OBS! dette må ikke forveksles med å ta blodtrykket, en sterk puls i kinesisk medisin er ikke det samme som høyt blodtrykk.)

Akupunktøren bruker puls diagnose som et verktøy som ikke kan sammenlignes med vestlig medisinsk puls-diagnostikk )På den andre siden skal akupunktøren ta høyde for ditt blodtrykk.

OBS! Dersom du har for høyt blodtrykk, må du kontakte din lege med engang da dette kan være tegn til svangerskapsforgiftning. Kontakt din lege umiddelbart!

Kontaktsskjema

Relaterte innlegg