Akupunktur på egginnsettingsdagen

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Akupunktur som metode ved egg innsetting

Mange kvinner er redd for at eggene skal falle ut etter egginnsetting. Mange klinikker tilbyr at du skal ligge horosontalt etter egginnsettingen i 30 min eller lenger. Det er gjort studier som viser at 94% av tilfellene er det ingen bevegelse av embryoene rett etter egginnsettingen.

Akupunktur og egginnsetting

Det er mange klinikker i utlandet som tilbyr akupunktur rett før og rett etter egg innsettingen. Som metode settes akupunkturpunkter som skal i teorien  ” fange” opp embryoet.

Er du tilknyttet Fertilitet senteret, holder vi til i samme bygg!

Akupunktur ved embryoets implantasjonvinduet

En blastocyst er et embryo som har 40- 250 celler på dag 5, og ved dag 6 er embryoet en hatching blastocyst. Implantasjonen foregår i det tidsrommet da blastocysten fester seg til livmorslimhinnen ( implantasjon). En blastocyst er bare klar til å implanteres når overflaten til livmorslimhinnen er mottakelig for embryoet. Dette refereres til «implanterings vinduet».

  • I vanlig menstruasjonssyklus kan det ta 6-8 dager før en implantasjon.
  • Ved IVF dette ta 4- 8 dager fra embryoet er klar til implantasjon.
  • Implantasjonen er fullstending når når embryoet produserer hCG. Dette kan skje fra dag 6- 12 etter befruktningen.
  • Sen implantasjon er relatert til abort.

Les mer om «Embryo Hatching» tidspunktet embryoet fester seg til livmorslimhinnen

Behandlingsmetode ved implanteringsvinduet

I kinesisk medisinsk teori og metode anvendes punkter etter egg innsettingen, for å støtte og styrke livmorhalsens lukke posisjon. Hensikten er styrke prosessen ved å gjøre livmorens overflaten (reseptorene ) til livmorslimhinnen mottakelig og fruktbar og klargjøre implantering vinduet. Vi anbefaler «feste» behandling noen dager etter egg innsettingen.

Les mer om livmorhalsens posisjon og fruktbarhet gjennom menstruasjon syklusen

Les mer om Hva nå når egget er satt inn!

Akupunktur ved implanterings vinduet

I forkant av naturlig syklus eller ved IVF forsøkene har fertilitet akupunktøren hatt som hensikt å optimalisere blodsirkulasjonen til livmoren. Slik at livmorens overflate er tykk nok og rik på blod og full av næringsstoffer, oksygen og klar for å ta imot embryoet.

Fertilitet akupunktøren setter også punkter som har som hensikt å støtte fertilitet hormonet blant annet progesteron, for å opprettholde høye nivåer av progesteronet som er viktig for at en implantasjon skal finne sted. Og ikke minst ha som hensikt å redusere stresset og redselen for at det ikke skal gå bra.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Akupunktur ved vellykket implantasjon

Dersom implanteringen er vellykket, er det nå etablert blodtilførsel mellom deg og embryoet. I denne fasen av starten på svangerskapet, vil den voksende morkaken møte barnets blodsirkulasjon og sammen med din blodsirkulasjon.

På dette tidspunktet blandes ikke blodet, men barnets små totter fra embryoets ytre lag får næring fra mors blod. Ved denne forbindelsen vil det hele tiden foregå utveksling av næringsstoffer, karbondioksid, oksygen og avfallsstoffer.

Mange kvinner velger å benytte seg av akupunktur under lutealfasen men også ved vellykket implantasjon. Som akupunktur metode vil fertilitet akupunktøren ha som hensikt å oppretteholde progesteronet og blodtilførselen til embryoet.

Velkommen til oss

Ring oss for en uforpliktende samtale, eller bestill time

Ring nå

Kontaktsskjema

Relaterte innlegg