Andre grunner til infertilitet

P-pillen og kvinnens fruktbarhet

Noen leger har observert nedsatt fruktbarhet etter p-pille stopp, selv etter at menstruasjonen har vært regelmessige. Denne tilstanden kan forekomme hos noen kvinner, og det kan se ut til å være uavhengig av antall år kvinnen har gått på pillen. P-pillen kan ha påvirket væskene som blir produsert i livmorhalsen, såkalt livmorslimet. Spermiene er avhengig av dette slimet får å få tilgang til livmorhalsen. Det er ingen medikamentell som kan behandle denne tilstanden, og tilstanden kan vare opp i mot 30 måneder.

Andre medikamenter som kan påvirke det fertile eggløsningslimet.

Antibiotika kan påvirke økning av vaginal candida . NSAIDS kan påvirke prostaglandin nivåene, som igjen har en innvirkning på menstruasjonssyklusen. Antidepressiva kan også påvirke livmorslimet. Andre medikamenter som kan påvirke livmorslimet, kan være antihistaminer da dette kan gi tørre livmorslimhinner.

Rollen til livmorslimet i kinesisk medisin

I kinesisk medisin er livmorslimet en av de viktige væskene, da dette påvirker fertiliteten. Livmorslimet er viktig både for å modne, men også tiltrekke seg det fertile egget for en god implantasjon. I kinesisk medisin bør livmorslimet være tykt da livmorslim virker nærende.

Skrevet av

Akupunktør Kristine Finkenhagen

 

  1. Jane Littleton (2004)”Treatment of Infertility with Chinese Medicine” Churchill livingstone Elsevier.

Relaterte innlegg