Akupunktur kan ha god effekt på plager ved pollenallergi. Utenom sesong kan man forebygge neste års pollensesong.

WHO gikk i 1996 gjennom forskningsrapporter i akupunktur. Dette er hva de skriver om allergisk rhinitt og akupunkturbehandling:

«In controlled studies, it has been shown that acupuncture is more effective than antihistamine drugs in the treatment of allergic rhinitis (111-115). Acupuncture’s lack of side-effects is a distinct advantage in teating this condition; its protective effect against allergen-provoked rhinitis has not been verified (116).»

I pollensesongen retter man behandlingen mot å redusere plager og symptomer man har på or, hassel, bjørk, gress eller burot. Plagene kan arte seg som nysing, tett nese, kløe og hevelse eller rødhet i øynene. Andre merker en ekstrem tretthet. I pollensesongen rettes behandlingen mot de spesifikke plagene du har. Dersom du er sterkt plaget, kan behandlingen kombineres med medisinering. For andre er akupunkturbehandlingen tilstrekkelig for å redusere eller helt fjerne plagene.

Utenom sesong kan man behandle med akupunktur for å forebygge allergiplagene.
Forebyggende behandling kan man gjøre før årets sesong starter opp, om høsten eller etter at sesongen er avsluttet.

En stor Tysk studie publisert i 2008 kunne konkludere med at å behandle allergisk rhinitt med akupunktur i tillegg til rutinemessig behandling fører til klinisk relevant og vedvarende fordeler. 5237 personer deltok i studien.Ann Allergy Asthma Immunol. 2008 Nov;101(5):535-43).

Relaterte innlegg